MAGYAR KIRÁLYI TÁBORI POSTA ÉS POSTAI CENZÚRA

TÁBORI POSTA I. (1-20)

Tábori posta “Kárpáti István” magán kiadású front típusú levelezőlapok bemutatása II. rész

Tábori posta “Kárpáti István” magán kiadású front típusú levelezőlapok bemutatása II. rész

Kiegészítés a könyvhöz 09.

Tábori posta “Kárpáti István hadirokkant Magyar Királyi Dohányárudája Miskolc” magán kiadású front típusú levelezőlapok bemutatása II. rész

Kiegészítés a 2/2. “Magánkiadású tábori postai levelezőlapok” című fejezethez.


A most bemutatásra kerülő mindkét magán kiadású tábori postai levelezőlap kiadója Kárpáti István hadirokkant Magyar Királyi Dohányárudája Miskolc.
A könyvemben bemutattam két különböző típusú, Kárpáti István által kiadott tábori posta lapot. Most Fellner János gyűjtőtárs segítségével két újabb típust sikerül bemutatnom. Ez a két levelezőlap abban különbözik a könyvben bemutatottaktól, hogy ezeken egy-egy címer látható. A két címer is különböző típusú.

Feltételezhetően léteznek még más típusok is, remélem a későbbiekben azok is felbukkannak és sikerül majd bemutatnom azokat is a gyűjtőtársak segítségével.

(Fellner János gyűjteménye)
1942. augusztus 18-án a 233. számú tábori postahivatalnál Sajóörösre feladott magánkiadású tábori postai levelezőlap. A lapot a 257. tábori postaszámon szolgálatot teljesítő tizedes adta tábori postára. A 257. tábori postahivatal a 2. magyar hadsereg VII. hadtest parancsnokságának postahivatala volt. A bélyegzőn szereplő 233. számú tábori postahivatal a 2. magyar hadsereg VII. hadtest 23. könnyű hadosztályának tábori postahivatala volt.



A címer nagyított képe



(Fellner János gyűjteménye)
1942. szeptember 28-án a 229. számú tábori postahivatalnál Sajóörösre feladott tábori postai levelezőlap. A 229. számú tábori postahivatal a 2. magyar hadsereg VII. hadtest 19. könnyű hadosztályának tábori postahivatala volt. Ezen a lapon már egy másik címert láthatunk a babérkoszorúval ölelve.



A címer nagyított képe



Dán János 2012. 03. 11.