MAGYAR KIRÁLYI TÁBORI POSTA ÉS POSTAI CENZÚRA

OLVASÓK VÉLEMÉNYEI A KÖNYVRŐL


Ez egy fantasztikus munka a Magyar Királyi Honvédség II. világháborús tábori postájáról. Egyedülálló mű, ezidáig senki nem foglalkozott mélyrehatóan a témával. Nagyon komoly igényes feldolgozás. A tábori postán kívül a munkaszolgálatosok levelezésével és a hadifogoly levelezéssel is foglalkozik. Alapmű!

Voloncs Gábor



Megdöbbentő és szinte hihetetlen, hogy a feldolgozott 10 év alatt ennyi féle, fajta tábori postai küldemény létezett!
A hétköznapi ember el sem tudja képzelni, észre sem veszi a lapokon szereplő apró különbségeket (például értékjelzés jobb vagy bal oldalon), az ellenőrzés, cenzúrázás rengeteg módját, fajtáját. A lapokhoz, bélyegzésekhez fűzött magyarázatok, kiegészítések kiváló kutatói munkáról, nagy szakértelemről tanúskodnak. Mindezeket álomszép, jó minőségű képeken prezentálja. Igazi csemege nem csak a tábori posta gyűjtőinek, de a II. világháború kutatóinak is.
Ügyesen összeállított, tematikusan jól csoportosított munka, így még a laikus is könnyen eligazodik, tud benne keresni.
Nagyon hasznos lenne, ha a közgyűjtemények, könyvtárak állományába bekerülne, ekkor valóban mindenkihez eljutna, a (családfa)kutatók részére nagy segítség lenne.
A sok évi gyűjtő, kutató munka eredménye ez a könyv. Hálásan köszönöm.

Bíró Mátyás



Gratulálok a könyvedhez látszik, hogy precíz munka áll mögötte és ez tényleg egy komoly történelmi és filatéliai dokumentum, kívánom ezt még több hasonló követhesse!

Czibula Péter



Nagyon alapos, remek mű. A leírások tetszenek, illetve a képek szuperek. Remélem, nagyon sokan olvassák, mert e témakörben megkerülhetetlen alapmű annak, aki ezt a témát szereti. Köszönöm, hogy megírtad e művet.

Fellner János



Legfőbbképpen szeretnék gratulálni a könyvedhez! Esténként a héten ezt olvasom, és rengeteg új információt találtam benne, amit, ha korábban ismerek, aktívabban gyűjtöttem volna. Ezzel a kiadvánnyal a magyar történelem egy fehér foltja tűnik el, hisz erről a témáról, még soha, senki nem publikált érdemben semmit. Köszönöm, mind magam, mind a gyűjtők nevében, hogy egy ilyen hatalmas munkát végeztél és e kiváló katalógust adtál a kezünkbe. Remélem lesz újabb kiadása, és a könyved előcsalogat olyan darabokat is, amelyek ma még ismeretlenek.

Laborc György Péter



Örömmel értesültünk a közelmúltban megjelent könyvéről (Magyar Királyi Tábori Posta a II. világháborúban 1938-1948), amelyben értékes alapkutatásokkal gazdagította a szakirodalmat. Számunkra, gyűjtő- és kutatóterületünk szempontjából különösen fontos részét képezi ennek a munkaszolgálatos postával foglalkozó fejezete.

Szécsényi András
történész, muzeológus
Gyűjteményvezető
Holokauszt Emlékközpont



A tegnapi nap folyamán megkaptam a könyvet! Ezúton szeretnék gratulálni hozzá! Nagy örömmel vettem birtokba és még nagyobb örömmel kezdtem lapozgatni. Igazi hiánypótló munka és nagyon érdekes mű! Ahhoz is szívből gratulálok, hogy mindezt önerőből valósította meg hisz látom, hogy szerzői kiadás a kötet.

Bazala Csaba



A könyv részletes, átfogó, jól szervezett és jól bemutatott információval szolgál. Sok jó ábra segít az anyag bemutatásában. Végre lehetőségem volt rengeteg tábori postai lapom áttekintésére és rendszerezésére. Dán János műve lehetővé teszi, hogy elkezdjük megérteni a lapok különböző kiadásait.

Mervyn Benford
Shutford/Banbury
Anglia



Belemerültem a művébe és fogadja hatalmas gratulációmat! Egy adott témakörre vonatkozó ennyire részletes szakanyaggal nagyon ritkán találkozik az ember, pláne egy ennyire “elfeledett vagy meg nem becsült” területen, mint a tábori posta II. világháborús érája. Mindenféleképpen hiánypótló és korát meghaladó mű. Óriási belefeccelt energiát, kitartást és hatalmas szakértelmet látok minden sorában! Hatalmas segítségemre van az általam felfedezett, közel 80 évig porosodó nagy mennyiségű anyag feldolgozásában. Még egyszer köszönöm szépen!

Horvát Tamás